Verzending binnen 1 à 2 werkdagen | Verzendkosten € 3,95 (gratis vanaf € 30) | Nog meer plasticvrij? Check www.noplasticplease.nl

Waarom bamboe tandenborstels?

Dat de plastic soep in onze oceanen een grote bedreiging vormt voor mens & milieu is geen geheim meer. Met het klimaatakkoord proberen we versneld in actie te komen en de plaag te beperken. Regeringen en grote bedrijven hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. Maar wij als consumenten ook! 

 

Plastic verpakkingen, speelgoed, elektronica... we consumeren maar raak.  Het valt ook niet mee om er aan te ontkomen, want vaak zijn er nog geen goede alternatieven beschikbaar. En zijn ze er wel, dan kosten deze ons veel geld of moeten we er meer moeite voor doen. Met Bamboetandenborstels.nl willen we laten zien dat verduurzamen niet altijd duur of ingewikkeld hoeft te zijn.  Daarnaast is ons centrale en meest verkochte product niet 'branded', het zijn gewoon neutrale bamboe tandenborstels, zoals de URL van de shop al zegt. Verzenden doen we zonder plastic verpakkingsmateriaal. 

 

Bamboe is biologisch afbreekbaar en groeit heel snel (wel 5-20 cm per dag!). Ondanks dat het geen hout- maar een grassoort is, heeft het een hele hoge hardheid. Dit maakt het geschikt voor vele toepassingen in en om het huis, waaronder voor tandenborstels. Het type bamboo dat gebruikt wordt voor de tandenborstels wordt niet door de pandabeer gegeten, dus de panda houdt gelukkig genoeg voedsel over.

 

Gaan we hiermee de wereld redden? Misschien niet direct. Maar als je bedenkt dat we met een paar miljard mensen op deze aardbol zijn, dat velen daarvan een paar tandenborstels per jaar verslijten en dat een tandenborstel 15-20 gram weegt... dan kom je wereldwijd op tonnen wegwerpplastic per jaar. Dat kan minder!

 

Doe jij met ons mee? Bestel dan jouw bamboe tandenborstels voor volwassenen en voor kinderen of deel onze pagina via onderstaande social media buttons.

Eco tandenborstels

Bamboetandenborstels.nl was programmapartner van de Duurzame Week: 15-22 juni 2019 in Utrecht

Instagram foto's