Verzending binnen 1 à 2 werkdagen | Verzendkosten € 3,95 (gratis vanaf € 30) | Nog meer plasticvrij? Check www.noplasticplease.nl

Veelgestelde vragen over bamboe tandenborstels

De tandenborstels zijn gemaakt van bamboe. Pakken we daarmee niet het voedsel af van de bedreigde pandabeer?

Nee, gelukkig niet! De bamboe die gebruikt wordt voor de productie van de tandenborstels is van een andere soort. Het wordt er bovendien apart voor geteeld. Daarnaast groeit bamboe ook nog eens supersnel. Het is dus een van de minst uitputtende materialen die er op aarde bestaan.

 

Waar worden de tandenborstels geproduceerd?

Net als vrijwel alle plastic tandenborstels die we in Nederland gebruiken, worden de bamboe tandenborstels gemaakt in China. Dat is ook waar de grondstoffen vandaan komen. Naast de merkloze tandenborstels en de NextBrush die we in deze webshop verkopen, bieden we ook de Humble Brush aan. Dit merk heeft een keur aan certificeringen op gebied van milieu en arbeid. 

 

Ik poets altijd elektrisch. Zijn er ook bamboe opzetborsteltjes te verkrijgen?

De fabrieken raden het ons af om deze in productie te nemen. De borsteltjes zouden makkelijk beschadigd raken door de trillingen van het apparaat.

 

In welke afvalbak gooi ik mijn tandenborstel als deze versleten is?

Na gebruik van de tandenborstel (plm. drie maanden) kun je de borstelkop van de steel afbreken. De steel gooi je in de groen container (GFT) en de kop bij het restafval. 

 

Doen jullie iets voor een goed doel?

We zijn momenteel bescheiden donateur van Stichting De Noordzee. Deze stichting is onder andere organisator van de jaarlijkse beach clean-up tour in augustus. 

 

De borstelharen zijn van nylon. Is daar geen biologisch afbreekbaar alternatief voor?

Helaas nog niet! Het enige alternatief dat qua hygiëne en levensduur kan tippen aan nylon is varkenshaar. We kiezen er echter voor om geen dierlijke grondstoffen te gebruiken. Onze producten zijn allemaal vegan.