Home » FAQ

Veelgestelde vragen over bamboe tandenborstels

De tandenborstels zijn gemaakt van bamboe. Pakken we daarmee niet het voedsel af van de bedreigde pandabeer?

Nee, gelukkig niet! De bamboe die gebruikt wordt voor de productie van de tandenborstels is van een andere soort. Het wordt er bovendien apart voor geteeld. Daarnaast groeit bamboe ook nog eens supersnel. Het is dus een van de minst uitputtende materialen die er op aarde bestaan.

 

Waar worden de tandenborstels geproduceerd?

Net als vrijwel alle plastic tandenborstels die we in Nederland gebruiken, worden de bamboe tandenborstels gemaakt in China. Dat is ook waar de grondstoffen vandaan komen. Naast de merkloze tandenborstels die we in deze webshop verkopen, bieden we sinds kort ook de Humble Brush aan. Dit merk heeft een keur aan certificeringen op gebied van milieu en arbeid. 

 

Ik poets altijd elektrisch. Zijn er ook bamboe opzetborsteltjes te verkrijgen?

De fabriek raadt het ons af om deze in productie te nemen. De borsteltjes zouden makkelijk beschadigd raken door de trillingen van het apparaat.

 

In welke afvalbak gooi ik mijn tandenborstel als deze versleten is?

Na gebruik van de tandenborstel (plm. drie maanden) kun je de borstelkop van de steel afbreken. De steel gooi je in de groen container (GFT) en de kop bij het restafval. 

 

Doen jullie iets voor een goed doel?

We kiezen ervoor de prijzen van de merkloze tandenborstels laag te houden, zodat duurzamer leven toegankelijker wordt voor iedereen. Zo kunnen we versneld het plasticverbruik verminderen. Dat is ons goede doel. De Humble Brush echter, steunt wel actief en structureel goede doelen. Dit merk ligt mede daardoor op een hoger prijsniveau. Door verschillende soorten tandenborstels aan te bieden, in verschillende prijscategorieën hopen we zo een nog breder publiek te kunnen bedienen. 

 

De borstelharen zijn van nylon. Is daar geen biologisch afbreekbaar alternatief voor?

Helaas nog niet! Het enige alternatief dat qua hygiëne en levensduur kan tippen aan nylon is varkenshaar. We kiezen er echter voor om geen dierlijke grondstoffen te gebruiken. Onze producten zijn allemaal vegan.